Yer altı sularında yaşanılan zenginliklerin üst tarafta yani kara üzerinde yapılamayan tesisler yüzünden kullanılmayan Bingöl termal kaplıcalar az yer olmasına rağmen birkaç yer ile birlikte en iyi şekilde şifalı suları ve kaplıcaları en iyi şekilde sağlık açısından kullanmaktadır. Maden tetkik arama ensitüsü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde bir çok ilçesine içme suyu ve şifalı su yerleri yapılmış ve halkın iradesine sunulmuştur. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist söylenen termal kaplıcalarının güzelliklerini görmeye gelip sağlık tarafından kendilerini geliştirmektedirler.
Bingöl Kaplıcaları
Bingöl kaplıcalarının başında gelen Kös Kaplıcası; Bingöl’ün yaklaşık olarak 25 kilometre doğusunda, kuzeydoğunun ılıcalar mevkiinde yer alan Kös köyünde yer almaktadır. Eski adıyla Tahran kaplıcası olarak adlandırılan Bingöl Kaplıcası en iyi şekilde kullanılmaktadır. Ormanlık alanda ağaçların içerisinde bulunan bu alan aynı zamanda insanların gelip görebileceği yer olarak da kullanılmaktadır. Romatizma, siyatik nevrit ve kadın hastalıkları için önerilen kaplıcalardan biri olan Kös kaplıcası hem yazın hem kışın pek çok kişi tarafından gelinip ziyaret edilen yerlerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Kadın ve erkekler için ayrı ayrı kullanım alanları mevcut olan bu yerler içerisinde bulunan kaplıcalarda çok sayıda özel banyo da bulunmaktadır.
Dikpınar Ilıcası
Genç ilçesinin batısında bulunan ve suyu sıcak olan ılıcadaki tesis az sayıda termal kaplıca konumu ile misafirlerini ağırlamaktadır. Cilt hastalıkları için yararlı bir su olan Dikpınar ılıcası her turizm zamanında misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaktadır.
Harar Kaplıcası
Bingöl’ün Harar ilçesinde bulunan kaplıca bol miktarda kükürt içermek ile birlikte cilt hastalıklarının tedavisinde kullanıldığından kaplıca içerisinde yeterli tesis bulunmamasına rağmen yörenin tanınmış şifalı su kaynaklarından biridir. Tanınmışlığının getirmiş olduğu durum ile birlikte her yaz oldukça insanın gelip uğradığı kaplıcalardan bir tanesi haline gelmiştir.