Kaplıcaya günde kaç kez girilir sorusu kaplıcadan doğru yararlanmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Kaplıcalar pek çok hastalığa şifa sunmalarına karşılık sağlayacakları faydalar da hastalığın türüne ve suyu kullanma süresine göre değişmektedir.
Kaplıca Suyuna Günlük Kaç Kez Girilir?
Kaplıcaya günde kaç kez girilir sorusuna yanıt vermek için hastalığın ne olduğunun bilinmesi gerekir. Kaplıca kullanımı bu kapsamda hastalığın çeşidine göre farklılık gösterir ve 40 derece üzerinde olan sularda gün içinde ortalama 20 – 30 dakikayı geçmeyecek tek seferlik giriş yapılmalıdır. Bunun yanında eğer farklı periyotlarda kullanılmak isteniyorsa bu durumda da günde 2 kez 10 – 15 dakikalık iki kür halinde uygulama yapılmasıdır. Özellikle günde 2 kez kür uygulaması yapılırsa suyun minerallerinden daha iyi şekilde yararlanmak mümkün olacaktır.
Kaplıcaya girme konusunda bilinmesi gereken en önemli nokta ne kadar çok girilirse o kadar çok şifa sağlayacağı düşüncesidir. Ancak bu düşünce yanlış olup özellikle gereğinden fazla girişlerde cilt açısından ciddi sağlık sorunları oluşabilir.
Kaplıca Tedavisi Kaç Gün Olmalı?
Kaplıca tedavisi için günlük sürenin dışında ne kadar kalınacağını da belirlemek önemlidir. Etkin bir kaplıca tedavisi için doktor tavsiyesi de gerekebilir. Tedavide termal suyun banyo kürü olarak kullanılmasında seans başına 10 – 20 dakika süre ayrılmalıdır. Vücut 20 dakikalık süre içinde gerekli olan minerali alacaktır. Termal su ise vücutta etkisini 48 saat sonrasında kaybeder. Bu yüzden gün içinde 2 seferlik 10 dakikalık banyo kürü kullanımı yeterli gelecektir.
Kaplicaya Gunde Kac Kez Girilir
Bunun yanında kaplıca tedavisinde kullanım süresi de en fazla 21 gün, en düşük ise 7 gün olarak belirlenmelidir. Bu süre rahatsızlık türüne göre de değişebilir. Romatizmal hastalıklar, cilt rahatsızlıkları ve hareket sistemlerinde oluşan rahatsızlıklar için bu süre 21 günden 6 haftaya kadar uzayabilmektedir.
Kaplıcaya Ne Zaman Gitmeli?
Kaplıcaya gitme zamanı da tedaviye başlangıç için doğru olarak belirlenmesi gereken bir süreçtir. Kaplıcalarda hava değişimlerine, hava sıcaklığına ve soğukluğuna karşı vücudun korunması önemlidir. Bu bakımdan da şifa bulmak amacıyla yapılacak yolculuklar için en iyi ilkbahar ve sonbahar mevsimleri tavsiye edilmektedir. Kaplıcanın doluluk oranlarının da yoğun olduğu dönemler yaz aylarıdır. Fakat ilkbahar ve sonbahar ayları şifa konusunda daha iyi yardımcı olabilir. Yine de göz önünde tutulması gereken nokta kaplıcaya ihtiyaç duyulan her zaman gidilebileceğidir.
Kaplıcaya Kimler Gider?
Kaplıca mineral zenginliği açısından pek çok rahatsızlığa iyileştirici etkiler sunmaktadır. Bunun yanında cilt güzelliğinin sağlanması, yorgunluk atma, zinde hissetme gibi talepler için de tercih edilebilir. Başlıca kaplıcaya gitme durumları ise şu şekilde sıralanabilir;
- Kireçlenme
- Böbrek ve safra kesesi taşı
- Bel-boyun fıtığı
- Fibromiyalji
- Osteoporoz (kemik erimesi)
- Cilt hastalıkları
- Kas ağrıları
- Kadın hastalıkları
- Mide rahatsızlıkları
- Bağırsak hastalıkları
- Damla gut
- Romatoit Artrit