Termal Su ve Kaplıca Arasındaki Fark Nedir?

Termal su ve kaplıca arasındaki fark temel olarak suyun mineral içeriğidir. Termal, doğal kaynaklardan elde edilen sıcak suyun, bazı sağlık ve güzellik amaçları için kullanıldığı bir tür spa tedavisidir. Kaplıca ise, mineral içermeyen sıcak suların, sağlık ve güzellik amaçlarıyla kullanıldığı bir tür spa tedavisidir. Kaplıca veya hamamda daha az mineral içerden sular bulunur. Ayrıca, termal su genellikle daha sıcaktır ve sık sık kötü kokuludur, iken kaplıca genellikle daha soğuk ve ferah kokuludur. Ülkemizde “Kaplıca” veya “Termal Su” aynı anlamda da kullanılmaktadır.

Termal mi Kaplıca mı Daha Sağlıklı?

Termal su, yüksek mineral içeriği nedeniyle çok daha sağlıklıdır. Ancak, özellikle böbrek hastaları için, kaplıca suyunun çok daha sağlıklı ve kullanışlı olabileceği de unutulmamalıdır. Kaplıca suyunda daha düşük mineral içeriği olan, daha yumuşak bir su vardır ve böbrek hastaları için daha uygun olabilir

Termal su sıcaklığının yüksek olduğu ve kimyasal içeriğinin zengin olduğu bir sıvıdır. Genellikle bir yeraltı kaynağından çıkarılan termal su, yüksek sıcaklık, mineral yoğunluğu ve hafif soğukluk seviyesi ile bilinir.

Termal su genellikle düşük basınçlı kaynaklardan elde edilir. Sıcaklığı, genellikle düşük basınçlı kaynakların kalınlığına bağlı olarak değişir ve genellikle 30 °C’ye kadar çıkar. Kimyasal içeriği, kaynağın yeraltındaki kimyasal depolarındaki kimyasal çözeltinin miktarına bağlı olarak değişir.

Termal Su ve Kaplica Arasindaki Fark Nedir
Termal Su ve Kaplıca Arasındaki Fark Nedir?

Termal su, çeşitli hastalıkları tedavi etmek için kullanılan pek çok bitki özü ve mineraller içerebilir. Bu özler ve mineraller, termal suyun kullanımı ile insanların sağlıklarını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Termalde bulunan mineraller, insan bedeninde alınan mineraller arasında bazılarının üretimiyle ilişkilidir. Örneğin, termal suyun içerdiği magnezyum, demir, potasyum, sodyum ve çinko, vücutta çeşitli hormonların üretiminde önemli rol oynayabilir. Ayrıca, termal suyun içerdiği bitki özleri, insanların metabolizmalarını iyileştirerek sağlıklarını düzeltmeye yardımcı olabilir.

Termal su ve kaplıca arasındaki fark, Kaplıca suyu, derin kuyu veya kaynakların tabanlarında bulunan ve mineral içerikli sıcak sudur. Termal suya göre mineral açısından daha zayıftır. Mineral içeriği, çeşitli bileşiklerden veya çözünmüş çözeltilerden oluşan maddelerden oluşur.

Kaplıca suyunun özellikleri, minerallerin konsantrasyonuna ve pH seviyesine bağlı olarak değişebilir. Bu sular sodyum, kalsiyum, magnezyum, potasyum, bikarbonat, klorür ve sülfat gibi mineraller bulunur. Kaplıca suyunun pH seviyesi, 6,5 ile 8,5 arasında değişebilir.

Kaplıcaların suyu, insan vücudu için çok faydalıdır. Kaplıca suyunda bulunan mineraller, vücudun içeriğindeki farklı maddelerin konsantrasyonlarını dengelemek için yardımcı olur. Ayrıca, kaplıca suyunda bulunan bileşenler, insan vücudu üzerinde kısa süreli bir rahatlama etkisi yaratabilir.

Termal Suda Ne Kadar Süre Kalınmalı?

Termal su için önerilen süre yaklaşık 20-30 dakika arasındadır. Bu süre, vücutta ne kadar toksin veya toksin ürününün olduğuna bağlı olarak değişebilir. Vücuttaki toksinlerin çoğu, termal suya girmeden önce çözülür ve içme suyuna geçer. Termal suya girmeden önce duş almak, termal suda kalma süresini kısaltmak için önerilir.

Termal suda gerektiğinden fazla kalmak vücut ısınızın yükselmesine neden olur. Bu da çeşitlik rahatsızlıklara yol açabilir. Ayrıca termal odanın veya havuzun havaya bıraktığı buhar astım hastalarının nefes almasını zorlaştırabilir.

Kalp hastaları termal su ve kaplıcalara çok dikkatli olmalıdır. Ortamdaki hava durumu, hava sıcaklığı gibi değişkenler kişilerde nefes alma güçlüğü yaratır. Buna bağlı olarak kalp rahatsızlıkları gelişebilir.

Sitemizdeki termal kaplıcalar ve termal otelleri inceleyerek kendinize en uygun tatili bulabilirsiniz. Ayrıca deneyimlerinizi paylaşarak diğer kullanıcıların bilgi edinmesine yardımcı olursunuz.

Yorum yapın