Akdeniz Bölgesinin güzel illerinden biri olan Mersin, etrafında bulunan ilçeleri ile birlikte birçok farklı özellikleri de bünyesinde barındırmaktadır. Şifa dağıtan kum ve mağaralar ile birlikte ün yapan Mersin doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve turistlik değerlere de sahip olması ile birlikte Mersin ilinin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Mersin ilçelerinin tamamında ne yazık ki Şifalı Su kaynakları bulunamadığından ötürü şifalı su kaynakları için gelen turistler belli yerlerdeki kaplıcaları ziyaret etmektedir.
Mersin Kaplıcaları
Güneysu İçmesi
Mersin ilinin en önemli içmelerinden biri olan Gözne yoluna yaklaşık 12 kilometre mesafede bulunan Güneysu İçmesi ve Çamur suyu insan sağlığına önemli derecede etkisi olduğu tespit edilmiştir. Toros dağlarının eteklerinin içinde bulunan vadinin içerisinde olan içme pek çok turisti kendine çekmektedir.
İğdir İçmesi
Mersin sınırları içerisinde yaklaşık 20 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Iğdır köyünde yer alan İğdir içmesi barındırdığı doğal suyundan ötürü birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. İğdir içmesi bağırsak hastalıkları başta olmak üzere Mide rahatsızlıklarına, eklem ve kemik ağrılarına iyi gelmektedir.
Hocantı Ilıcası
Mersin ilinin en meşhur ılıcalarından olan ve Mut ilçesinin içerisinde bulunan Hocantı Ilıcası Derinçay köyünde yer almaktadır. Ilısu kaplıcası olarak bilindiğinden ötürü banyoların, romatizmaların ve kapanmayan yaraların bu ılıcada tedavi edildiği bilinmektedir. Bunlar ile birlikte solunum yolları, dolaşık ve sinir sistemleri ile de beslenme bozuklukları üzerinde olumlu etkisi görülmektedir.
Cennet Obruğu Suyu
Mersin Silifke karayolu üzerinde bulunan ve kuzeyinde il merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Cennet Obruğu Suyu Mersin merkezinden çıkıp anayola bağlanan uzantıda 2 kilometrelik yolla gidilmektedir. Yer altı deresinin kalker tabakları içinden geçerken oluşturmuş olduğu erozyon sonucunda oluşan Obruk günümüzde şifalı su yatağı olarak kullanılmaktadır.