Niğde İli genel olarak baktığımızda çok turistlik yeri olarak görünmese de kaplıcası ve içmeleri tarafından oldukça zengin sayılmaktadır. Her biri ilin ekonomik hayatına etki ederek şehirsel anlamda ekonominin büyük bir getirisi olduğu temelini oluşturmaktadırlar. Niğde’nin en büyük şifalı su kaplıcalarından biri olan Çiftehan ve Kemerhisar’daki şifalı sular Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen hastalar ile dolup taşarak hastaların tedavi yöntemlerini beklemesiyle geçmektedir.
Uluşkışla İlçesine yaklaşık olarak 22 kilometre uzaklıkta bulunan Çiftehan bucağındaki Çiftehan Kaplıcaları, Niğde’nin en önemli şifalı su kaynaklarından biridir. Yaklaşık olarak yerden 1020 metre yükseklikte bulunan bu bölge tarihin en eski dönemlerinden itibaren tedavi olmak isteyenlerin istilasına uğramıştır.
Niğde İli Şifalı Termal Suları
Niğde’nin Çiftlik ilçesinde yer alan ilginç iki kaynağa sahip olan ve ev sahipliği yapan Niğde İli şifalı suları sıcak ve soğuk su kaynakları diye bilinen bu kaynaklar yurt içi ve yurt dışından gelen pek çok kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Niğde’nin Narköy sınırlarına bağlı olarak Aksaray, Derinkuyu karayolundan ayrılan ve yaklaşık 2 kilometre uzunluğundan termal kaplıca yaklaşık olarak yaz kış demeden senelik 10.000 üstü turiste ev sahipliği yapmaktadır.